Žďárská zelňačka

Krajová polévka připravená ze skopového masa, kyselého zelí, hladké mouky, mletého zázvoru …, servírovaná zdobená kolečky citrónu a šlehačkou.

 

Doba přípravy 100 minut

Ingredience

 

Ingredience:

350 g kyselého zelí
150 g skopového předního masa
50 g hladké mouky
50 g cibule
50 g sádla
1 dl šlehačky 33 %
1 ks citrónu
  špetka mletého závoru
  kmletý pepř
  česne
  voda
  sůl

 

 

Postup

 

Postup:

1. Omyté skopové maso zvolna uvaříme do měkka v osolené vodě, necháme ho vychladnout a nakrájíme nadrobno
2. Kyselé zelí překrájíme, zalijeme částí vývaru z masa a dusíme 30 minut pod poklicí
3. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme prosetou hladkou mouku, uděláme světlou jíšku, zalijeme ji zbylým vývarem, rozšleháme, přivedeme do varu a půl hodiny vaříme
4. Přidáme nakrájené maso, dušené zelí, rozetřený česnek, mletý pepř, zázvor a ještě povaříme asi 10 minut
5. Při podávání přidáváme do každé porce kopeček šlehačky a kolečko citronu.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz