Ztracená vejce

Vejce vyklepnuté do rozvířené vařící vody s octem, uvařené, servírované na toustech, či jako součást snídaňového menu.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 10 minut

Ingredience

 

Na 4 vejce:
4 ks větších vajíček
1-2 lžíce octa
1 l vody
  toastový chléb a další přílohy (máslo, sýr ...)

 

 

Postup

 

1. V hrnci přivedeme vodu s octem k varu
2. Vařící vodu roztočíme pomocí vařečky a do vzniklého víru opatrně vložíme rozklepnuté vejce, asi 2 minuty ho vaříme, pak opatrně vytáhneme, nejlépe pomocí dřevěné naběračky s otvory, vejce ihned podáváme
3. Postup opakujeme i u dalších 3 vajíček.

Doporučení:
Takto připravená vejce servírujeme s toasty, máslem a dalšími ingrediencemi, nebo je použijeme jako přílohu ke špenátu, či dalším pokrmům.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz