Jak správně ušlehat sníh z bílků

Základem skvělých zákusů, dortů i dalších dezertů je správně ušlehaný sníh. Připravili jsme pro Vás pár základních "babských rad", aby ten Váš sníh byl skvělým základem nadýchaných korpusů a jiných pamlsků pro Vaší rodinu :)

Autor Balónky.cz - centrum IBC 

1/ Začneme u nádoby, v které budete šlehat. Měla by být spíše široká, než vysoká. Dbejte na čistotu metliček na šlehání i samotné nádoby. Jakmile bude mastná, nebude Váš sníh pevný. Pokud máte pochybnosti, můžete vytřít nádobu citronem popř. octem.

2/ Vajíčka by měly mít pokojovou teplotu, proto se doporučuje vytáhnout vajíčka z lednice hodinku před šleháním.

3/ Bílky a žloutky dokonale oddělíte. Pokud se Vám to nepovede, nesnažte se vytáhnout žloutek a bílek použít. Z takového bílku pevný sníh nikdy nevyšleháte. 

Sněhové koule

4/ Pokud se dle receptu zašlehává cukr přímo do sněhové hmoty, používejte raději krystalový cukr. V některých receptech se sice objevuje i moučkový, ale ten obsahuje přísady, díky kterým sníh ztrácí svojí pevnost.

5/ Před šleháním přidejte lžíci vody na jeden bílek. Dosáhnete díky tomu většího objemu sněhové hmoty.

6/ Přidejte špetku soli, dosáhnete pevnější konzistence.

Sněhové sirky

Šlehejte nejdříve na menší rychlost a poté přidávejte otáčky. Nedělejte pauzy, neprospívá to pevnosti hmoty.

Když vytáhnete metličku šlehače, hmota tahající se za šlehačem vytvoří špičku. Pokud bude špička pevně stát, sníh je hotový. Dále již nešlehejte, sníh by mohl stát vodnatý. Naše babičky otáčely nádoby dnem vzhůru. Můžete to zkusit také :)

Sníh můžete dochutit dle vlastní fantasie. Např. vanilková esence, rumová esence popř. skořice u přípravy dezertu Pavlov dodá tomu Vašemu dezertu originální příchuť.

 

Přejeme dobrou chuť :)

 

Balonky.cz

HOT LINE 777 000 019

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz