Kanapky s prosciuttem a parmazánem
Kanapky z krekrů potřených smetanovým krémem, zdobené pršutem, třešňovými rajčátky a rukolou.
Ingredience
Rozpis asi na 20 ks: | |
20 ks | sezamových krekrů |
20 ks | plátků pršuta |
10 ks | třešňových rajčátek |
1 balíček | smetanového toastového sýra |
asi 40 lístků rukoly | |
čerstvě mletý pepř | |
hoblinky parmazánu |
Postup
1. Omytá rajčátka nakrájíme na tenké plátky
2. Rukolu omyjeme a necháme okapat
3. Krekry pomažeme sýrem, obložíme plátky rajčat, hoblinkami parmazánu a šunkou
4. Dozdobíme lístky rukoly a posypeme čerstvě podrceným pepřem.
Doporučení:
Místo sýra můžeme použít ochucené máslo nebo tvaroh s česnekem, místo rajčat můžeme kanapky doplnit půlkami křepelčích vajíček. Rukolu lze nahradit například čekankou nebo pažitkou.
Zdroj: http://www.receptyonline.cz/recept--kanapky-s-prsutem-a-parmazanem--7862.html
Další recepty na jednohubky najdete zde: http://www.receptyonline.cz/recepty--chutovky-jednohubky-kanapky--jidlo--13--6--0.html