V celku opečené jehněčí karé, potřené hořčicí a bylinkovým máslem, dopečené v troubě doměkka, servírované po porcích na podušeném hrášku.
Zprudka orestované jehněčí kotlety, servírované s podušenou zeleninou.
Krajová polévka připravená ze skopového masa, kyselého zelí, hladké mouky, mletého zázvoru …, servírovaná zdobená kolečky citrónu a šlehačkou.
Vánoční cukroví z polohrubé mouky, cukru, vajíček, kypřícího prášku a zázvoru.
Horký nápoj skvělý do zimních plískanic. Úžasně chutná, je zdravý a hlavně bez alkoholu, takže jej mohou i děti.
Recept na prověřenou, velice chutnou úpravu kachničky ze staročeské kuchyně. Jednotlivé porce pak servírujeme nejlépe s červeným dušeným zelím a dvěma, či třemi druhy knedlíků.