Ananasový krém
Ananasový dezert se šlehačkou
Doba přípravy 60 minut
Ingredience
- Ananas kompot,1 plechovka, 125 g
- Citronová šťáva 2 lžíce
- Cukr krupice 50 g
- Cukr vanilkový 1 balení
- Smetana ke šlehání 30% tuku, 125 ml
- Solamyl 30 g
Postup
Ananas necháme okapat na sítku. Šťávu doplníme vodou na 375 ml (3/8 litru). Solamyl smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem a rozkvedláme v 6 lžících zředěné ananasové šťávy. Zbylou šťávu přivedeme do varu. Stáhneme z ohně, za stálého míchání přidáme rozkvedlaný solamyl, krátce povaříme, necháme vychladit, občas promícháme. Citronovou šťávu vmícháme do teplého, ne zcela ztuhlého krému. Smetanu ušleháme. Plátky ananasu nakrájíme na malé kousky. Šlehačku a ananas vmícháme do krému. Naplníme do skleněné mísy nebo dezertních misek. Necháme vychladit, aby byl pevnější.
Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz