Andělská očka

Pečené cukroví pro diabetiky.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Doba přípravy 35 minut + 1 hodina uležení

Ingredience

 

160 g hladké mouky
100 g hořké dia čokolády
80 g hroznového cukru
50 g másla
75 g dia marmelády (nebo želé z červeného rybízu)
1 ks vejce
1 lžička prášku do pečiva
  sůl
  nastrouhaná kůra z 1/2 pečlivě omytého pomeranče
  pečicí papír

 

 

Postup

 

1. V míse nejprve pomocí hnětače zpracujeme mouku, prášek do pečiva, hroznový cukr, pomerančovou kůru, vejce, kousky tuku a sůl
2. Potom hmotu rukama rychle hněteme dál, až vznikne hladké těsto
3. Přikryjeme fólii a dáme na 1 hodinu uležet do chladna
4. Z těsta vytvarujeme 20 kuliček velikosti vlašského ořechu a klademe je na plech vyloženým pečicím papírem
5. Do těsta uděláme obráceným koncem vařečky malé důlky, které naplníme marmeládou (rybízovým želé)
6. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut (elektrický sporák 200 °C,
plyn stupeň 3)
7. Pak očka dáme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout
8. Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme v horkovodní lázni, spodní část každého očka do ní ponoříme a necháme ztuhnout.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz