Anglická sázená vejce
Ke snídani podávaná volská oka, opečené brambory a slanina.
Doba přípravy 30 minut
Ingredience
250 g | ve slupce vařené brambory z předešlého dne |
2 lžíce | rostlinného tuku |
8 ks | plátků anglické slaniny |
4 ks | vejce |
mletý pepř | |
sůl |
Postup
1. Oloupané brambory nakrájíme na kostky a na rozpáleném tuku dokřupava opečeme, osolíme a opepříme
2. Plátky slaniny dokřupava opečeme v druhé pánvi a vyjmeme je
3. Ve vypečeném tuku po slanině usmažíme 4 volská oka
4. Opečené brambory, slaninu a volská oka úhledně upravíme na talíře a ihned podáváme.
Doporučení:
Jako další přílohu můžeme podávat opečené tousty.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz