Anglická svíčková
V troubě v celku upečená svíčková, nakrájená na šťavnaté plátky, servírovaná podlitá přírodní šťávou zjemněnou máslem.
Doba přípravy 50 minut + 1 hodina odležení
Ingredience
Rozpis na 6 porcí: | |
600 g | hovězí svíčkové |
120 g | vývaru B (z bílých kostí) |
60 g | oleje |
30 g | másla |
18 g | soli |
1/2 lžičky | mletého černého pepře |
Postup
1. Maso opláchneme, zbavíme blan, osolíme, okořeníme pepřem, potřeme částí oleje a necháme v chladu asi 1 hodinu odležet
2. Odleželou svíčkovou zprudka, ze všech stran, opečeme na zbylém oleji, vložíme ji do horké trouby a pečeme podle tloušťky 20-30 minut, v průběhu pečení maso několikrát obrátíme a dbáme, aby se tuk s výpekem nepřipálily
3. Upečenou, na řezu růžovou svíčkovou vyjmeme, šťávu procedíme, zastříkneme vývarem a ještě krátce povaříme, podle potřeby přisolíme
4. Nakonec výpek přecedíme a zjemníme máslem.
Doporučení:
Jako přílohu podáváme rýži nebo různě upravené brambory a čerstvé zeleninové saláty.
Poznámka:
Recept na vývar B najdete zde: Vývar B (z bílých kostí).
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz