Anglická svíčková

V troubě v celku upečená svíčková, nakrájená na šťavnaté plátky, servírovaná podlitá přírodní šťávou zjemněnou máslem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 50 minut + 1 hodina odležení

Ingredience

 

  Rozpis na 6 porcí:
600 g hovězí svíčkové
120 g vývaru B (z bílých kostí)
60 g oleje
30 g másla
18 g soli
1/2 lžičky mletého černého pepře

 

 

Postup

 

1. Maso opláchneme, zbavíme blan, osolíme, okořeníme pepřem, potřeme částí oleje a necháme v chladu asi 1 hodinu odležet
2. Odleželou svíčkovou zprudka, ze všech stran, opečeme na zbylém oleji, vložíme ji do horké trouby a pečeme podle tloušťky 20-30 minut, v průběhu pečení maso několikrát obrátíme a dbáme, aby se tuk s výpekem nepřipálily
3. Upečenou, na řezu růžovou svíčkovou vyjmeme, šťávu procedíme, zastříkneme vývarem a ještě krátce povaříme, podle potřeby přisolíme
4. Nakonec výpek přecedíme a zjemníme máslem.

Doporučení:
Jako přílohu podáváme rýži nebo různě upravené brambory a čerstvé zeleninové saláty.

Poznámka:
Recept na vývar B najdete zde: Vývar B (z bílých kostí).

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz