Anglický rostbíf
Recept na pečený hovězí nízký roštěnec. Plátky upečeného rostbífu skvěle chutnají jako teplý pokrm i za studena.
Anglický rostbíf. Doba přípravy 60 minut.
Ingredience
1 kg | dobře odleželého nízkého roštěnce |
100 g | sádla |
50 g | másla |
mletý pepř | |
vývar | |
sůl |
Postup
1. Maso zbavíme loje a odblaníme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách zprudka opečeme
2. Přelijeme zbylým sádlem, dáme do dobře vyhřáté trouby, maličko podlijeme a pečeme za občasného přelévání mastnou šťávou asi 35 minut (vpíchnutím se přesvědčíme, zda z masa nevytéká krví zbarvená šťáva)
3. Maso potřeme máslem, aby dostalo pěknou barvu a bylo lesklé a dopečeme
4. Nepřepékáme, maso by bylo vysušené
5. Chceme-li rostbíf podávat teplý, krájíme jej za deset minut po vyjmutí z trouby a to ne velmi tenké plátky.
Doporučení:
Servírujeme-li teplé plátky rostbífu, pak je přeléváme vypečenou šťávou a obkládáme různou teplou zeleninou. Jako příloha jsou vhodné různě upravené brambory. Místo zeleniny můžeme podávat strouhaný křen nebo některou pikantní studenou omáčku.
Poznámka:
Pokud servírujeme rostbíf za studena, krájíme ho, až bude úplně vychladlý. Studený rostbíf může být součástí studeného nářezu, obložením chlebíčků ...
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz