Avokádový koktejl s krevetami

Avokádo nakrájené na kostičky a pokapané citronovou šťávou spolu s mandarinkami, promíchané s řeckým jogurtem a majonézou, okořeněné pepřem a osolené.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 20 minut

Ingredience

 

1 ks většího avokáda
4-6 ks čerstvých krevet (mohou být i předvařené)
2 ks mandarinky
1 kelímek řeckého jogurtu (lze nahradit i českým jogurtem)
1 kelímek majonézy
  šťáva z 1 ks citrónu
  pepř
  sůl
  kolečka citrónu na ozdobu
  krevety v celku na ozdobení
  listy ledového salátu na ozdobu (nebo půlky vydlabaných avokád)

 

 

Postup

 

1. Smícháme jogurt spolu s majonézou, hmotu mírně osolíme a okořeníme pepřem
2. Avokádo oloupeme a nakrájíme na kostičky, oloupané mandarinky rozdělíme na jednotlivé měsíčky a ty ještě přepůlíme
3. Předvařené krevety spaříme v mírně osolené vodě, necháme v cedníku důkladně okapat a uschnout, pak je nakrájíme na kostičky (čerstvé upravíme dle postupu níže)
4. Ovoce smícháme s jogurtovo-majonézovou hmotou, přimícháme krevety
5. Koktejl klademe na listy ledového salátu do skleněných mističek, nebo do vydlabaných půlek avokád, zdobíme celou krevetou, půlkolečky citrónu a snítky bylinek.

Doporučení:
Příprava čerstvých krevet vařením:
Do hrnce dáme vodu, ocet, sůl, koření (rozdrcený pepř, bobkový list a petrželku) a vše vaříme asi 5 minut, pak do vývaru hodíme krevety a 3 minuty je povaříme, vývar slijeme a krevety v nádobě rychle nad ohněm osušíme.

Příprava zmrazených krevet:
Zmrazené krevety rozbalíme a při pokojové teplotě je necháme napolo rozmrazit, pak krevety vložíme do vařící vývaru a 15-20 minut povaříme.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz