Všechny produkty jsou skladem. Vyřízené objednávky odesíláme do 24 hodin.

Babiččin mazanec

Rozpis na dva bochánky velikonočního mazance.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Rozpis na dva bochánky velikonočního mazance.

Ingredience

 

400 g polohrubé mouky
100 g moučkového cukru
100 g rozinek
120 g másla
50 g oloupaných mandlí
180 ml mléka
2 ks vajec
1 ks sáčku sušeného droždí
1 ks sáčku vanilkového cukru
  lupínky oloupaných mandlí na zdobení
  hladká mouka na poprášení

 

 

Postup

 

1. Jedno vejce rozšleháme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a hodně změklým máslem
2. Přidáme prosátou polohrubou mouku smíchanou se sušeným droždím, vlažným mlékem a vypracujeme tužší těsto (podle potřeby do těsta zapracujeme ještě 50-100 g polohrubé mouky, aby vznikla tužší hmota)
3. Těsto poprášíme hladkou moukou, zakryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout
4. Potom do těsta zapracujeme omyté rozinky, nadrobno nakrájené mandle a rozdělíme na dva díly, z kterých uděláme bochánky, které položíme na plechy vyložené pečicím papírem a necháme znovu nakynout
5. Pak bochánky uprostřed nastřihneme nůžkami do křížku, potřeme rozšlehaným vajíčkem, ozdobíme mandlemi, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 5 minut při vyšší teplotě (190 °C), pak ji snížíme (160 °C) a zvolna upečeme dozlatova (asi 25 minut).


Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz