Babiččin velikonoční beránek

Velikonoční beránek pro malou až středně velkou formu.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 60 minut

Ingredience

 

180 g polohrubé mouky
100 g cukru krupice
80 g másla
2 ks vajec
1 lžička prášku do pečiva
  vanilkový cukr
  citrónová kůra
  rozinky na ozdobu
  tuk na vymazání formy
  polohrubá nebo hrubá mouka na vysypání formy
  forma beránka
  moučkový cukr na pocukrování

 

 

Postup

 

1. Žloutky třeme asi čtvrt hodiny s cukrem a změklým máslem
2. Přidáme prosátou polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr, citrónovou kůru a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků (v misce metličkou ušleháme z bílků sníh, bílek musí mít pokojovou teplotu!)
3. Těsto vlijeme do dobře tukem vymazané a polohrubou nebo hrubou moukou vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě nejdříve 15 minut na 200 °C, potom teplotu zmírníme a pečeme asi 30 minut na 180 °C
4. Po upečení necháme beránka ještě chvíli ve formě, až se těsto trochu odtáhne od stěn, pak ho opatrně vyklopíme
5. Dvě rozinky dáme místo očí, jednu na čumáček a vydatně pocukrujeme moučkovým cukrem.

Doporučení:
Beránka můžeme také potáhnot bílou cukrovou nebo třeba čokoládovou polevou.

Poznámka:
Recepty na polevy najdete v kapitole: Polevy, sladké krémy.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz