Babiččina čokoláda
Recept na chutnou horkou čokoládu z archivů našich babiček.
Doba přípravy 10 minut
Ingredience
Recept na 4 šálky: | |
500 ml | mléka |
100 g | hořké čokolády |
5 lžic | vody |
šlehačka | |
mletá skořice |
Postup
1. Do vody naházíme rozlámané kousky čokolády
2. Na mírném ohni zvolna rozehřejeme
3. Za stálého šlehání přilíváme mléko a to až k bodu varu (nevaříme!)
4. Napěněnou čokoládu rozlijeme do jednotlivých šálků
5. Ozdobíme šlehačkou a posypeme skořicí.
Doporučení:
Můžeme přidat kopeček vanilkové zmrzliny.
Poznámka:
Pro rodiče lze do šálků nalít 0,2 cl rumu.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz