Babiččina štědrovečerní polévka
Vánoční polévka z receptáře našich babiček.
Doba přípravy 60 minut
Ingredience
2 ks | kapřích hlav |
500 g | línků |
200 g | kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) |
200 g | kapřích vnitřností |
50 g | hladké mouky |
2 l | vody |
mletý zázvor | |
mletý pepř | |
mrkev | |
zelená petrželka | |
sůl |
Postup
1. Kapří hlavy a línky očistíme a vaříme v osolené vodě 20 minut
2. Přidáme očištěnou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu osmahnutou na polovině másla a vaříme dalších 20 minut
3. Procedíme, prolisujeme, zamícháme nakrájené vnitřnosti a zahustíme světlou jíškou
4. Po 10 minutách okořeníme, osolíme a zpestříme nadrobno nakrájenou vařenou mrkví a rozsekanou petrželovou natí.
Poznámka:
Příprava jíšky viz. recept: Jíška.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz