Bačovský závin
Slaný závin z bramborového těsta zapečený s uzeným sýrem.
Doba přípravy 60 minut
Ingredience
500 g | brambor |
300 g | klobásy |
150 g | hladké mouky |
100 g | uzeného tvrdého sýra |
2 ks | vejce |
mletý černý pepř | |
červená mletá paprika | |
mouka na vyválení těsta | |
sůl |
Postup
1. Brambory uvaříme, oloupeme a necháme vychladnout
2. Vychladlé nastrouháme, přidáme hladkou mouku, sůl a jedno vejce, promícháme na hladké těsto
3. Z těsta, na pomoučeném vále, vyválíme obdélník, do středu urovnáme klobásu rozkrájenou na polovinu po délce a závin zabalíme (zavineme)
4. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a zapečeme v horké troubě (200 °C) dozlatova
5. Závin vyjmeme s trouby, opět ho potřeme vejcem a posypeme nastrouhaným uzeným sýrem
6. Znovu zapečeme v troubě, až sýr na povrchu zezlátne
7. Vychladlý závin nakrájíme na řezy a podáváme.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz