Bačovský závin

Slaný závin z bramborového těsta zapečený s uzeným sýrem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 60 minut

Ingredience

 

500 g brambor
300 g klobásy
150 g hladké mouky
100 g uzeného tvrdého sýra
2 ks vejce
  mletý černý pepř
  červená mletá paprika
  mouka na vyválení těsta
  sůl

 

 

Postup

 

1. Brambory uvaříme, oloupeme a necháme vychladnout
2. Vychladlé nastrouháme, přidáme hladkou mouku, sůl a jedno vejce, promícháme na hladké těsto
3. Z těsta, na pomoučeném vále, vyválíme obdélník, do středu urovnáme klobásu rozkrájenou na polovinu po délce a závin zabalíme (zavineme)
4. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a zapečeme v horké troubě (200 °C) dozlatova
5. Závin vyjmeme s trouby, opět ho potřeme vejcem a posypeme nastrouhaným uzeným sýrem
6. Znovu zapečeme v troubě, až sýr na povrchu zezlátne
7. Vychladlý závin nakrájíme na řezy a podáváme.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz