Balíčky s čokoládou a mascarpone
Dezert z listového těsta s mascarpone a ořechy
Doba přípravy 45 minut
Ingredience
- Cukr krystal 2 lžíce
- Cukr moučka na poprášení
- Čokoláda hořká nasekaná, 60 g
- Lískové ořechy pražené nahrubo nasekané, 40 g
- Listové těsto 4 pláty
- Mascarpone 125 g
- Máslo rozpuštěné, 3 lžíce
-
cukr pískový, 3 lžíce
- Skořice mletá, 1 lžička
- Vejce žloutek, 1 kus
Postup
¨Předehřejte troubu na 180 °C (plynová trouba stupeň 4). Vyložte plech pečícím papírem. Ručním mixérem, nastaveným na střední rychlost, ušlehejte mascarpone a cukr dokrémova. Do nadýchané směsi dobře všlehejte žloutek. Vmíchejte čokoládu a lískové oříšky. Rozprostřete listové těsto na pracovní plochu a odeberte 3 pláty. Zakryjte navlhčenou utěrkou. V menší misce smíchejte cukr a skořici. Potřete lehce jeden plát těsta rozpuštěným máslem. Posypte cukrem se skořicí a navrch položte další plát. Opakujte potření máslem a posypání cukrem. Totéž s dalšími dvěma pláty těsta, zakončete potřením máslem. Tupou hranou nože vyznačte na těstě čtverečky, dva na šířku a tři na délku, celkem 6. Ostrým nožem sledujte obrysy a vykrojte čtverečky kolmým tlakem na nůž. Nožem netahejte, těsto byste potrhali. Do středu každého čtverečku vložte 2 lžičky náplně s mascarpone a těsto sbalte dokola do balíčku, který bude vypadat jako váček na peníze. Pevně stlačte v místě, kde se těsto spojí. Kolem vršku omotejte provázek nebo niť, aby se váčky během pečení neotevřely. Přeneste balíčky na připravený plech. Pečte cca 10-15 minut dozlatova. Malými nůžtičkami odstřihněte provázek a odstraňte ho. Před podáváním posypejte moučkovým cukrem.
Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz