Banánky s krémem a třešněmi
Kremová třešňová pochoutka
Doba přípravy 60 minut
Ingredience
- Cukr krupice 60 g
- Čokoládová poleva 50 g
- Máslo 100 g
- Mléko 300 ml
- Mouka hladká 200 g
- Pudinkový prášek vanilkový do náplně a do krému, 1+1sáček
- Sůl špetka
- Třešně 1 kompot, 400 g
- Tuk na pečení jaký běžně používáme, 100 g
- Vejce 5
- Voda 260 ml
Postup
V osolené, vroucí vodě rozpustíme tuk a vsypeme do ní mouku. Směs mícháme, dokud z ní nevznikne koule těsta a na dně hrnce se neobjeví bílý povlak. Těsto přendáme do mísy. Když zchladne, postupně do něj zašleháme vejce. Pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou nastříkáme z těsta na plech (vyložený pečícím papírem) banánky. Pečeme v troubě při 200° asi 20 minut. V troše nálevu z kompotu rozmícháme pudinkový prášek. Zbylou šťávu přivedeme k varu. Přilijeme pudinkovou zálivku a šťávu vaříme, dokud nezhoustne. Nakonec do ní vmícháme třešně. Z mléka, cukru a druhého pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Když zchladne, zašleháme do něj máslo. Vychladlé banánky vodorovně prokrojíme, lžičkou na ně naneseme třešňovou náplň a s pomocí cukrářského sáčku (plničky) s řezanou trubičkou, krém. Přiklopíme a navrch přestříkáme čokoládovou polevou.
Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz