Bavorské knedlíčky

Kulaté vdolečky z lehkého kynutého těsta, potřené povidly, posypané tvarohem a zdobené šlehačkou.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 60 minut + doba kynutí

Ingredience

 

00 g polohrubé mouky
250 g tuku
200 g švestkových povidel
125 g tuhého tvarohu
70 g cukru krupice
60 g másla
18 g droždí
10 g citrónové kůry
0,2 l mléka
1 ks vejce
1 g soli
  šlehačka
  mouka na vyválení a podsypání

 

 

Postup

 

1. Droždí promícháme s trochou cukru, rozředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu prosáté polohrubé mouky a vypracujeme řídké těstíčko – kvásek, který necháme v teple vykynout
2. Do zbylé dávky prosáté mouky přidáme vejce, zbylý cukr, jemně nastrouhanou kůru z pečlivě umytého citrónu, sůl, rozpuštěné vlažné máslo, zbylou dávku vlažného mléka a vykynutý kvásek a směs pečlivě promícháme, vypracujeme těsto, které pak necháme vykynout
3. Dostatečně vykynuté těsto rozválíme na tlustší plát (cca 15 mm) a kulatým vypichovačem vypícháme vdolečky
4. Vdolečky vyskládáme na pomoučený vál a necháme je opět vykynout
5. Do jednotlivých vdolečků uděláme držadlem silnější vařečky důlek a touto stranou je pak vkládáme do horkého tuku, po osmažení spodní strany je obrátíme, dosmažíme a vyjmeme
6. Usmažené vdolečky potřeme rozmíchanými povidly, posypeme jemně nastrouhaným tvarohem a na tvaroh nastříkáme dávku šlehačky.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz