Beignet
Smažené francouzské pečivo.
Doba přípravy 55 minut
Ingredience
150 g hladké mouky
150 g marcipánu
4 ks vajec
30 ks sušených švestek
30 ks sušených meruněk
30 ks mandlí
2 lžíce moučkového cukru
4 lžícemléka
2 lžičky rumu
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička soli
tuk na smažení
Na zdobení:
150 g cukru
2 lžičky skořice
Postup
1. Marcipán prohněteme s moučkovým cukrem, pak vmícháme rum
2. Švestky a meruňky po straně nařízneme
3. Meruňky naplníme marcipánem a švestky oloupanými mandlemi
4. Na naříznuté straně ovoce jemně přitlačíme
5. Mouku prosejeme, přidáme prášek do pečiva, vejce, mléko, sůl a vypracujeme hladké těsto
6. Ve fritovacím hrnci nebo v hluboké pánvi nahřejeme tuk na smažení na cca 180°C
7. Plněné meruňky a švestky obalíme těstem a postupně smažíme v nahřátém tuku dozlatova
8. Hotové pečivo po vytažení z oleje necháme okapat nejlépe na papírovém ubrousku
9. Nakonec v hlubokém talíři smícháme cukr se skořicí a ještě teplé kobližky v této směsi obalujeme.
Poznámka:
Výroba marcipánu viz.: Příprava marcipánové hmoty.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz