Beignet

Smažené francouzské pečivo.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 55 minut

Ingredience

 

150 g hladké mouky

150 g marcipánu

4 ks vajec

30 ks sušených švestek

30 ks sušených meruněk

30 ks mandlí

2 lžíce moučkového cukru

4 lžícemléka

2 lžičky rumu

2 lžičky prášku do pečiva

1 lžička soli

tuk na smažení

Na zdobení:

150 g cukru

2 lžičky skořice

 

 

Postup

 

1. Marcipán prohněteme s moučkovým cukrem, pak vmícháme rum
2. Švestky a meruňky po straně nařízneme
3. Meruňky naplníme marcipánem a švestky oloupanými mandlemi
4. Na naříznuté straně ovoce jemně přitlačíme
5. Mouku prosejeme, přidáme prášek do pečiva, vejce, mléko, sůl a vypracujeme hladké těsto
6. Ve fritovacím hrnci nebo v hluboké pánvi nahřejeme tuk na smažení na cca 180°C
7. Plněné meruňky a švestky obalíme těstem a postupně smažíme v nahřátém tuku dozlatova
8. Hotové pečivo po vytažení z oleje necháme okapat nejlépe na papírovém ubrousku
9. Nakonec v hlubokém talíři smícháme cukr se skořicí a ještě teplé kobližky v této směsi obalujeme.

Poznámka:
Výroba marcipánu viz.: Příprava marcipánové hmoty.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz