Bernardo
Lahodný nápoj ideální pro relaxaci.
Doba přípravy 2 minuty.
Ingredience
Recept na 1 porci: | |
(1díl - 2 cl) | |
1 ks | kostka ledu |
2 díly | ginu |
1/2 dílu | Cointreau nebo jiný triple sec |
2 lžičky | citrónové šťávy |
dvě kapky angostury bitters (hořký likér) | |
koktejlová sklenice | |
spirála z citrónové kůry na zdobení | |
citrónová kůra na zastříknutí | |
led | |
šejkr |
Postup
1. Šejkr z poloviny naplníme ledem
2. Přidáme gin, Cointreau (nebo jiný triple sec), citrónovou šťávu a bitters
3. Důkladně protřepeme a přes sítko nalijeme do koktejlové sklenice s jednou kostkou ledu
4. Zastříkneme citrónovou kůrou.
Poznámka:
Cointreau - Vyrábí se podle přísně tajné receptury, v zásadě spojením neutrálního lihu s výluhy kůry hořkých haitských pomerančů a dalších citrusových plodů z Brazílie a Španělska. Má příjemnou pomerančovou vůni, intenzivní kořeněnou a zároveň sladkou chuť.
Triple sec – Pomerančový likér, druh Curacaa, vyrobený ze slupek malých zelených pomerančů s karibského ostrova Curacao. Pojem trple sec znamená trojnásobně suchý, přesto není tento likér výrazně suchý. Curacao je k sehnání v různých barvách – modré, zelené, červené i žluté.
Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů. Angostura Bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších ...
Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/