Bernardo

Lahodný nápoj ideální pro relaxaci.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 2 minuty.

Ingredience

 

Recept na 1 porci:
  (1díl - 2 cl)
1 ks kostka ledu
2 díly ginu
1/2 dílu Cointreau nebo jiný triple sec
2 lžičky citrónové šťávy
  dvě kapky angostury bitters (hořký likér)
  koktejlová sklenice
  spirála z citrónové kůry na zdobení
  citrónová kůra na zastříknutí
  led
  šejkr

 

 

Postup

 

1. Šejkr z poloviny naplníme ledem
2. Přidáme gin, Cointreau (nebo jiný triple sec), citrónovou šťávu a bitters
3. Důkladně protřepeme a přes sítko nalijeme do koktejlové sklenice s jednou kostkou ledu
4. Zastříkneme citrónovou kůrou.

Poznámka:
Cointreau - Vyrábí se podle přísně tajné receptury, v zásadě spojením neutrálního lihu s výluhy kůry hořkých haitských pomerančů a dalších citrusových plodů z Brazílie a Španělska. Má příjemnou pomerančovou vůni, intenzivní kořeněnou a zároveň sladkou chuť.

Triple sec – Pomerančový likér, druh Curacaa, vyrobený ze slupek malých zelených pomerančů s karibského ostrova Curacao. Pojem trple sec znamená trojnásobně suchý, přesto není tento likér výrazně suchý. Curacao je k sehnání v různých barvách – modré, zelené, červené i žluté.

Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů. Angostura Bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších ...

 

Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz