Betsy Ross
Koktejl namíchaný z brandy, portského vína, triple sec nebo Cointreau a kapky hořké.
Doba přípravy 3 minuty.
Ingredience
Rozpis na 1 nápoj: | |
(1díl – 2 cl) | |
2 díly | brandy |
1 díl | portského vína (tawny) |
0,5 lžičky | triple sec nebo Cointreau |
kapka hořké (bitters) | |
sklenice old fashioned o obsahu 170-230 g | |
kostky ledu | |
barové sítko | |
míchací sklenice |
Postup
1. Do míchací sklenice dáme několik kostek ledu
2. Zalijeme brandy, triple sec nebo Cointreau a hořkou
3. Důkladně promícháme a přes barové sítko přecedíme do sklenice plné kostek ledu.
Poznámka:
Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů. Angostura Bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších ...
Cointreau - Vyrábí se podle přísně tajné receptury, v zásadě spojením neutrálního lihu s výluhy kůry hořkých haitských pomerančů a dalších citrusových plodů z Brazílie a Španělska. Má příjemnou pomerančovou vůni, intenzivní kořeněnou a zároveň sladkou chuť.
Triple sec – Pomerančový likér, druh Curacaa, vyrobený ze slupek malých zelených pomerančů s karibského ostrova Curacao. Pojem triple sec znamená trojnásobně suchý, přesto není tento likér výrazně suchý. Curacao je je k sehnání v různých barvách – modré, zelené, červené i žluté.