Biftek s tzatziky
Hovězí svíčková podávaná s řeckým salátem
Doba přípravy 30 minut
Ingredience
- Bílý jogurt 1 kelímek
- Česnek 2 stroužků
- Hovězí svíčková
- Kopr 1 lžíce
- Okurka 1 ks
- Olej
- Ostatní smetanový sýr, 200 g
- Pepř
- Sůl
- Vinný ocet 2 lžic
Postup
Biftek:
Omyté a osušené maso nakrájíme na špalíky tlusté cca 3 cm. Potřeme je olejem, posypeme čerstvě mletým pepřem, osolíme a necháme asi 30 minut odpočinout (ne v ledničce).
Troubu zapneme na 180°C. Litinovou pánev nasucho rozpálíme a položíme na ni maso. Z každé strany opečeme 3 minuty.
Potom maso vložíme do vyhřáté trouby na 5-8 minut, podle toho jak moc chceme maso propečené (nechala jsem 5 minut).
Po vytažení z trouby maso překryjeme alobalem a před podáváním necháme chvíli odpočinout).
Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz
Tzaziky:
Sýr rozmícháme a smícháme s jogurtem. Přidáme utřený česnek, pepř, dochutíme solí a octem. Oloupeme okurku, nastrouháme ji nadrobno a spolu s koprem vmícháme do hmoty. Dáme vychladit.