Biftek se zeleným pepřem
Hovězí svíčková s pepřovou omáčkou
Doba přípravy 60 minut
Ingredience
- Hovězí 800 g hovězí svíčkové
- Máslo lžíce
- Mouka hladká 3 lžíce hladké mouky
- Olej 7 lžic rostlinného oleje
- Pepř špetka mletého pepře1/2 lžíce ze
- Smetana 1 dl sladké smetany
- Sůl 1 lžička
- Vývar 2 dl vývaru z masoxu
Postup
Svíčkovou odblaníme a maso nakrájíme na 4 špalíky. Lehce je naklepeme dlaní, osolíme, opepříme a pokapeme po obou stranách olejem. Necháme 30 minut v chladničce odležet. Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z masoxu. Důkladně rozkvedláme, přidáme smetanu a pečlivě promícháme. Asi 20 minut za stálého míchání povaříme. Do omáčky přidáme zelený pepř (asi polovinu roztlučeme) a krátce prohřejeme. Maso opečeme na rozpáleném oleji asi 7 minut z každé strany. Biftek servírujeme s pepřovou omáčkou.
Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz