Big Mac (dvojitý velký hamburger)
Na grilu opečené placky z ochuceného pomletého hovězího masa, vložené do rozkrojené žemle, obložené salátem, cibulí, okurkou, rajčetem a sýrem, dochucené hořčicí a kečupem.
Recept pouze pro jednu porci. Doba přípravy 20 minut.
Ingredience
200 g | mletého hovězího masa |
40 g | nakrájené cibule |
3 ks | plátky kulaté, sezamem posypané žemle |
několik koleček sterilované okurky | |
plátek tvrdého sýra | |
kolečko rajčete | |
listy salátu | |
hořčice | |
kečup | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup
1. Žemli dvakrát podélně rozkrojíme na tři kulaté plátky
2. Z mletého osoleného a pepřem okořeněného masa připravíme dvě kulaté placky (hodně placaté karbanátky) a po obou stranách je na rozehřátém grilu opečeme dočervena, při grilování maso potíráme olejem, ke konci na jeden plátek masa položíme sýr, aby se mírně roztavil
3. Oloupanou, na kolečka nebo nadrobno nakrájenou cibuli necháme syrovou, nebo ji můžeme mírně orestovat
4. Na talíř položíme spodní díl rozkrojené žemle potřené hořčicí, na ni rozložíme listy omytého salátu, doplníme plátkem grilovaného masa, posypeme či poklademe cibulí, vložíme střední díl žemle, pak položíme druhý plátek masa se sýrem, poklademe kolečka okurek a kolečko rajčete, zalijeme kečupem a zakryjeme posledním plátkem žemle.
5. Big Mac ihned podáváme.
Doporučení:
Kdo má rád, může si takto připravený Big Mac ještě dochutit majonézou.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz