Bílá bramboračka

Zeleninová krémová polévka

 

Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy 45 minut

Ingredience

 

  • Brambory 200 g
  • Celer 30 g
  • Máslo 50 g
  • Mouka hladká 30 g
  • Mrkev 1-2 ks
  • Petržel 1/2 ks
  • Petrželka nasekaná 1 lžíce
  • Polévkové koření pár kapek 
  • Voda 1 l

 

Postup

 

Ve vodě uvaříme očištěnou zeleninu a brambory. Když jsou měkké, přimícháme je s trochou polévky do mixéru, přidáme mouku a máslo, rozmixujeme. Směs vlijeme zpět do polévky a necháme přejít varem. Ochutíme solí a několika kapkami polévkového koření a zelenou petrželí. Podáváme s osmaženým na kostičky nakrájeným chlebem.

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz