Biskupský chlebíček II.
Existuje mnoho variant na sladký biskupský chlebíček, tradiční sladkou pochoutka k vánočnímu stolu.
Doba přípravy 75 minut
Ingredience
150 g | moučkového cukru |
150 g | hladké mouky |
120 g | másla |
100 g | rozinek |
100 g | nasekané hořké čokolády |
1 hrst | nasekaných lískových oříšků |
4 ks | vejce (bílky a žloutky oddělené) |
mouka na vysypání formy | |
tuk na vymazání formy | |
Na polevu: | |
100 g | hořké čokolády |
100 ml | smetany ke šlehání |
Postup
1. Máslo s cukrem utřete do světlé pěny, postupně zašlehejte žloutky
2. Přidáme nesekané ořechy, rozinky a čokoládu
3. Bílky ušleháme do tuha, do žloutkové směsi přimícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh
4. Těsto nalijte do tukem vymazané a moukou vysypané chlebíčkové formy, vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 45 minut
5. Po upečení necháme chlebíček úplně vychladnout
6. Připravíme si čokoládovou polevu; smetanu v hrnci přivedeme k varu, čokoládu dáme do mísy a zalijeme vařící smetanou, necháme rozpustit a mícháme, dokud nám nevznikne hladká poleva
7. Chlebíček polijeme připravenou čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.
Doporučení:
Biskupské chlebíčky plníme také kandovaným ovocem, vlašskými ořechy ...
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz