Borůvková buchta
Ze zakysané smetany, čerstvých nebo i mražených borůvek a dalších ingrediencí upečená chutná sladká buchta.
Ingredience
220 g | hladké mouky |
200 g | čerstvých nebo i mražených borůvek |
170 g | cukru krupice |
170 g | másla |
4 lžíce | zakysané smetany |
2 lžičky | prášku do pečiva |
1 sáček | vanilkového cukru |
3 ks | vejce |
forma o velikosti 22-24 cm | |
tuk na vymazání formy | |
mouka na vysypání formy |
Postup
1. Povolené máslo utřeme spolu s cukrem a vejci
2. Přidáme mouku a prášek do pečiva, pak do hmoty vetřeme kysanou smetanu
3. Opatrně zapracujeme borůvky, pozor, čerstvé borůvky se snadno rozmačkají! (mražené přidáme ještě zamrazené)
4. Tukem vymazanou a moukou vysypanou formu vylijeme těstem
5. Borůvkovou buchtu pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 35-40 minut.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz