Borůvková buchta

Ze zakysané smetany, čerstvých nebo i mražených borůvek a dalších ingrediencí upečená chutná sladká buchta.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Doba přípravy 50 minut

Ingredience

 

220 g hladké mouky
200 g čerstvých nebo i mražených borůvek
170 g cukru krupice
170 g másla
4 lžíce zakysané smetany
2 lžičky prášku do pečiva
1 sáček vanilkového cukru
3 ks vejce
  forma o velikosti 22-24 cm
  tuk na vymazání formy
  mouka na vysypání formy

 

 

Postup

 

1. Povolené máslo utřeme spolu s cukrem a vejci
2. Přidáme mouku a prášek do pečiva, pak do hmoty vetřeme kysanou smetanu
3. Opatrně zapracujeme borůvky, pozor, čerstvé borůvky se snadno rozmačkají! (mražené přidáme ještě zamrazené)
4. Tukem vymazanou a moukou vysypanou formu vylijeme těstem
5. Borůvkovou buchtu pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 35-40 minut.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz