Borůvková zmrzlina
Domácí zmrazený krém.
Domácí zmrzlina. Doba přípravy 120 minut.
Ingredience
100 g | borůvek |
0,25 l | smetany ke šlehání |
3 ks | žloutků |
1 bal. | vanilkového cukru |
Postup
1. Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny
2. Borůvky rozmixujeme a přidáme ke žloutkům s cukrem
3. Smetanu ušleháme a potom všechny ingredience lehce společně promícháme
4. Krém nalijeme do vhodné nádoby (plastová, či nerez vanička)a necháme v mrazáku ztuhnout.
Doporučení:
Použijeme-li místo cukru med, zmrzlina bude jemnější.
Abychom zabránili tvorbě krystalků, můžeme těsně před ztuhnutím zmrzliny celý obsah rozmixovat a po té opět vložit do mrazáku.
Poznámka:
Kopečky vykrajujeme do teplé vody ponořenou, dobře odkapanou lžící, nebo speciálními kleštěmi na zmrzlinu.
Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/