Borůvková zmrzlina

Domácí zmrazený krém.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Domácí zmrzlina. Doba přípravy 120 minut.

Ingredience

 

100 g borůvek
0,25 l smetany ke šlehání
3 ks žloutků
1 bal. vanilkového cukru

 

 

Postup

 

1. Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny
2. Borůvky rozmixujeme a přidáme ke žloutkům s cukrem
3. Smetanu ušleháme a potom všechny ingredience lehce společně promícháme
4. Krém nalijeme do vhodné nádoby (plastová, či nerez vanička)a necháme v mrazáku ztuhnout.

Doporučení:
Použijeme-li místo cukru med, zmrzlina bude jemnější.

Abychom zabránili tvorbě krystalků, můžeme těsně před ztuhnutím zmrzliny celý obsah rozmixovat a po té opět vložit do mrazáku.

Poznámka:
Kopečky vykrajujeme do teplé vody ponořenou, dobře odkapanou lžící, nebo speciálními kleštěmi na zmrzlinu.

 

Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz