Borůvkové knedlíky
Ovocné knedlíky plněné borůvkami, servírované přelité máslem, zdobené nastrouhaným tvarohem a cukrem.
Doba přípravy 50 minut
Ingredience
Rozpis na 4 porce: | |
500 g | borůvek |
500 g | hrubé mouky |
120 g | měkkého tvarohu |
40 g | másla |
2 ks | žloutky |
100 ml | mléka |
špetka soli | |
Na posypání: | |
250 g | tvrdého tvarohu |
8 lžic | moučkového cukru |
8 lžic | másla |
Postup
1. V misce utřeme změklé máslo se žloutky, přidáme měkký tvaroh a špetku soli
2. Po částech přiléváme mléko a přisypáváme hrubou mouku, hmotu zpracováváme vařečkou tak dlouho, dokud nám nevznikne hladké, vláčné těsto
3. Těsto vyválíme na pomoučené ploše do tvaru válce, ten nakrájíme na stejně velké kousky, z nich tvoříme malé placičky
4. Do středu každé placky poklademe vrchovatou lžíci opraných a důkladně okapaných borůvek, dobře je zabalíme, knedlíky v ruce vyválíme do kulata
5. Připravené knedlíky vložíme do vroucí, mírně osolené vody a vaříme přibližně 8-10 minut (doba vaření závisí na velikosti knedlíků)
6. Uvařené knedlíky vytáhneme a propíchneme vidličkou
7. Jednotlivé porce sypeme nastrouhaným tvarohem a cukrem, poléváme rozpuštěným máslem.
Poznámka:
Knedlíky můžeme zdobit i jiným druhem ovoce a přelévat ovocným sirupem.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz