Bouillabaise bujabez
Francouzská polévka z ryb, darů moře, zeleniny a koření.
Doba přípravy 25 minut
Ingredience
Suroviny pro 4 osoby: | |
500 g | ryb (mořský jazyk, treska, kamenáč, mořský úhoř) |
60 g | krabího masa (můžeme použít 500 g drobných rybek-bělic, okounů, línů) |
1/2 ks | malého humra |
1 ks | kousek cibule |
1 ks | rajčete |
1 ks | bobkový list |
1 ks | hřebíček |
4 ks | malé plátky bílého chleba |
1 ks | sklenka bílého vína |
2 ks | stroužky česneku |
2 lžíce | oleje |
1 l | vody |
špetka šafránu | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup
1. Očištěné ryby, humří a krabí maso nakrájíme na kousky
2. Do hrnce dáme rozetřený česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, spařené, oloupané a na čtvrtky nakrájené rajče, olej, sůl, koření a připravené rybí, humří a krabí maso
3. Vše zalijeme vínem a vařící vodou a na prudkém ohni vaříme 10-15 minut
4. Plátky bílého chleba nakrájíme na nudličky, opečeme nasucho na teflonové pánvičce, rozdělíme na talíře, přidáme rybí, krabí a humří maso a zalijeme polévkou
5. Ihned podáváme.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz