Bouillabaisse II.
Polévka z mořských plodů, ryb a dalších ingrediencí, podávaná s opečenými bagetami potřenými omáčkou.
Doba přípravy 30 minut
Ingredience
600 g | mořských plodů a ryb (očištěné krevety, slávky a maso z bílých ryb) |
500 g | loupaných konzervovaných rajčat |
100 g | řapíkatého celeru |
300 ml | bílého vína |
4 ks | stroužků česneku |
2 ks | bobkového listu |
2 ks | cibule |
2 ks | bagety |
špetka šafránu | |
mletý pepř | |
olivový olej | |
voda | |
sůl | |
Na omáčku: | |
100 g | majonézy |
2 lžíce | mleté papriky |
1 ks | stroužku česneku |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup
1. Nejdříve si připravíme omáčku na bagety; majonézu dobře rozšleháme s mletou paprikou, oloupaným, prolisovaným česnekem, podle potřeby ji dochutíme solí a pepřem
2. V kastrolku na 4 lžících rozehřátého oleje orestujeme oloupané, nadrobno nakrájené cibule, pak přidáme oloupané, na plátky nakrájené česneky, přilijeme loupaná rajčata, bílé víno a 200 ml vody
3. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme bobkové listy, šafrán, očištěný, nakrájený řapíkatý celer a vše vaříme na mírném plameni asi 10 minut
4. Pak do kastrolku přidáme ryby, slávky i krevety a pozvolna vaříme ještě asi 15 minut
5. Bagety nakrájíme na plátky, nasucho je opečeme, potom potřeme omáčkou a podáváme k polévce.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz