Bramborové lokše
Bramborové placky z uvařených brambor, vajec a mouky, opečené na sucho.
Doba přípravy 50 minut
Ingredience
1500 g | brambor |
500 g | hladké mouky |
3 ks | vajec |
2 lžíce | másla |
sůl |
Postup
1. Brambory důkladně umyjeme a uvaříme je i se slupkou
2. Uvařené brambory po vychladnutí oloupeme a nastrouháme na jemno
3. Přidáme vejce, sůl, mouku a zpracujeme v hladké těsto
4. Těsto zformujeme do tvaru válce a rozkrájíme na stejně velké kousky, které rozválíme na tenké placky a opečeme po obou stranách nasucho na teflonové pánvi
5. Teplé lokše potřeme rozpuštěným sádlem, nejlépe kachním anebo husím. Podáváme jako přílohu k pečené kachně. Vhodná je i pečená husa.