Bramborový salát s ředkvičkami
Vychlazený bramborový salát připravený z nových brambor, červené cibule, salátové okurky a ředkviček.
Doba přípravy 25 minut
Ingredience
Rozpis na 4 porce: | |
500 g | nových brambor |
500-600 ml | vývaru |
1 svazek | ředkviček |
3 lžíce | vinného octa |
2 lžíce | olivového oleje |
1 ks | salátové okurky |
1 ks | červené cibule |
sůl |
Postup
1. Oškrábané brambory nakrájíme na silnější plátky nebo půlkolečka
2. V hrnci rozehřejeme olej a brambory na něm ze všech stran stejnoměrně opečeme, pak je zalijeme vroucím vývarem a uvaříme doměkka (musí zůstat pevné!), přebytečnou tekutinu slijeme
3. Cibuli oloupeme, pokrájíme na kolečka a spaříme vroucí vodou
4. Okurku s ředkvičkami omyjeme, okurku nakrájíme na půlkolečka, ředkvičky na plátky
5. Všechnu nakrájenou zeleninu vmícháme do brambor, salát dochutíme solí a octem, uložíme do chladničky vychladit.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz