Bramborový salát s vejci
Salát ze směsi nakrájených vařených brambor a zeleniny spojený ochucenou majonézou.
Doba přípravy 25 minut
Ingredience
Rozpis na 1 kg: | |
520 g | předem uvařených, oloupaných brambor |
200 g | základní majonézy |
180 g | okurek sterilovaných bez nálevu |
72 g | uvařených vajíček (nebo jen bílky) |
50 g | cibule |
40 g | mrkve sterilované bez nálevu |
20 g | octa |
10 g | cukru |
10 g | soli |
0,5 g | mletého černého pepře |
Postup
1. Předem uvařené a dobře vychladlé brambory nakrájíme na kostičky
2. Přidáme na kostičky nakrájené okurky, mrkev, nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájená vařená vejce (nebo vařené bílky)
3. Vše promícháme s majonézou ochucenou octem, cukrem, mletým pepřem a solí.
Poznámka:
Příprava základní majonézy viz. recepty Majonéza základní, Majonéza základní II..
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz