Brioche brioška

Pečivo původem z Francie.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 120 minut

Ingredience

 

500 g hrubé mouky
100 g tuku
100 g cukru
25 g droždí
1/4 l mléka
2 ks žloutky
  strouhaná citronová kůra
  vejce na potření
  sůl

 

 

Postup

 

1. V míse utřeme do pěny tuk, cukr, žloutky a přidáme strouhanou citronovou kůru
2. Do třeného těsta přidáme vykynutý kvásek z droždí, šálek vlažného mléka, kostku cukru a lžičku mouky (kvasnice rozdrobíme do trochy teplého mléka, přidáme trochu cukru a zaprášíme moukou, necháme chvíli kvasit)
3. Přidáme prosátou mouku promíchanou se solí, zbylé vlahé mléko a těsto vypracujeme nejdříve v míse a pak na vále
4. Těsto dáme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout
5. Po hodině kynutí rozdělíme těsto na několik dílů, z těch vyválíme šišky a rozdělíme na dílky
6. Každý dílek zakulatíme
7. Klademe je na tukem vymazaný plech a necháme chvíli kynout
8. Potřeme je rozšlehaným vejcem a nůžkami je kousek od středu 2x nastřihneme, aby se nám zvedly růžky
9. Pečeme v dobře vyhřáté troubě, později plamen zmírníme.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz