Broskvová zmrzlina
Sorbet z broskví cukru a vody.
Ovocný sorbet. Doba přípravy 25 minut + doba potřebná ke zmrazení
Ingredience
Suroviny pro 4 osoby: | |
4 ks | velkých, zralých broskví |
1 ks | citrónu |
120 g | cukru |
1,5 dl | vody |
Postup
1. Cukr s vodou přivedeme do varu, povaříme 5 minut a pak vychladíme
2. Oloupané broskve prolisujeme nebo umixujeme
3. Promícháme je s citrónovou šťávou a rozvařeným cukrem
4. Nalijeme do kovové misky pro výrobu ledu a zmrazíme.
Doporučení:
Mrazení zmrzliny:
Nejméně půl hodiny před zmrazováním nastavíme chladničku na nejhlubší stupeň chlazení. Připravený krém dáme do mrazicího prostoru chladničky a mrazíme asi 2 hodiny. Pak zmrzlinu, namrazenou na stěnách a dně nádobky, seškrábeme (nejlépe nožem namáčeným v horké vodě) a celý obsah promícháme. Toto promíchávání opakujeme vícekrát, vždy asi po půl hodině. Jakmile je zmrzlina zmrazená, chladničku nastavíme na obvyklý stupeň chlazení a zmrzlinu necháme v mrazicím prostoru „uzrát“.
Poznámka:
Stejně připravíme zmrzlinu v mrazničce, doba zmrazení se zkrátí. Zmrzlinu promícháváme v kratších intervalech. V mrazničce můžeme uchovat zmrzlinu delší dobu, ale přibližně 12 hodin před podáváním ji dáme do chladničky, aby byla přiměřeně tuhá; zmrzlina podaná přímo z mrazničky je příliš tvrdá a špatně se porcuje.
Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/