Bruselská kuřecí paštika
Chutný předkrm z rozemletého vepřového masa, kuřecího a slaniny.
Doba přípravy 170 minut + 12 hodin doba uložení
Ingredience
Suroviny pro 4 osoby: | |
1 ks | menší kuře |
500 g | libového vepřového masa |
200 g | slaniny |
12 ks | plátků slaniny |
3 lžíce | brandy |
bobkový list | |
mletý zázvor | |
mletý pepř | |
tymián | |
sádlo | |
sůl |
Postup
1. Z kuřete odřízneme prsa
2. Ostatní maso, slaninu a vepřové maso umeleme dvakrát na masovém strojku, přidáme mletý pepř, mletý zázvor, brandy, sůl a vše prolisujeme
3. Směs vymícháme vařečkou dohladka
4. Hlubší ohnivzdornou misku vyložíme plátky slaniny, přidáme bobkový list, tymián a polovinu připravené směsi, poklademe ji tenkými plátky kuřecích prsíček a plátky slaniny, na ni rozetřeme druhou polovinu mleté směsi, poklademe ji plátky slaniny, pevně přitlačíme, misku přiklopíme pokličkou a pečeme v mírně vyhřáté troubě 2 hodiny
5. Upečenou paštiku pokryjeme utěrkou, přiklopíme prkénkem a zatížíme na 12 hodin
6. Nakonec paštiku přelijeme rozehřátým sádlem a podáváme.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz