Brynzové sušenky
Slaná pochoutka pro Vaše hosty
Doba přípravy 45 minut
Ingredience
- Brynza 150 g
- Majoránka 1 lžíce
- Máslo 50 g
- Mouka hladká 200 g
- Sůl dle potřeby
- Vejce 1 ks
Postup
Na dohotovení:
1 vejce, na potření placky, kmín, hrubá sůl, sezamové semínko na posypání,
Postup
Mouku prosejeme na vál, přidáme změklé máslo, sůl, brynzu, majoránku a vejce. Vypracujeme vláčné těsto.
Těsto rozválíme na plát, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí, kmínem, sezamovým semínkem. Takto připravený plát rozkrájíme na čtverečky, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 190°C dozlatova.
Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz