Brynzové sušenky

Slaná pochoutka pro Vaše hosty

 

Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy 45 minut

Ingredience

 

  • Brynza 150 g
  • Majoránka 1 lžíce
  • Máslo 50 g
  • Mouka hladká 200 g
  • Sůl dle potřeby 
  • Vejce 1 ks

 

Postup

 

Na dohotovení:

1 vejce, na potření placky, kmín, hrubá sůl, sezamové semínko na posypání,

Postup

Mouku prosejeme na vál, přidáme změklé máslo, sůl, brynzu, majoránku a vejce. Vypracujeme vláčné těsto.

Těsto rozválíme na plát, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí, kmínem, sezamovým semínkem. Takto připravený plát rozkrájíme na čtverečky, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 190°C dozlatova.

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz