Buffalo wings
Osmažená křidélka politá směsí z másla, tabasca a octa, podávaná se sýrovým dipem.
Ingredience
1,5 kg | kuřecích křidélek |
4 šálky | rostlinného oleje |
5 lžic | tabasca |
4 lžíce | másla |
1 lžíce | bílého vinného octa |
mletý pepř | |
sůl | |
Na sýrový dip: | |
50 g | nivy |
1 ks | zakysané smetany |
mletý pepř | |
sůl |
Postup
1. Kuřecí křidélka opláchneme, osušíme, odstřihneme špičaté konce a rozdělíme je v kloubu na dva kusy, osolíme, opepříme a osmažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje, až mají zlatavou barvu a křupavou kůrčičku
2. Máslo necháme ve vyšší pánvičce rozehřát, přidáme tabasco a vinný ocet, dobře promícháme a nalijeme na osmažená křídla
3. Připravíme si sýrový dip; zakysanou smetanu smícháme s nastrouhaným sýrem a ochutíme solí i pepřem
4. Horká křidélka podáváme s připraveným dipem.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz