Buffalo wings

Osmažená křidélka politá směsí z másla, tabasca a octa, podávaná se sýrovým dipem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Doba přípravy 45 minut

Ingredience

 

1,5 kg kuřecích křidélek
4 šálky rostlinného oleje
5 lžic tabasca
4 lžíce másla
1 lžíce bílého vinného octa
  mletý pepř
  sůl
  Na sýrový dip:
50 g nivy
1 ks zakysané smetany
  mletý pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Kuřecí křidélka opláchneme, osušíme, odstřihneme špičaté konce a rozdělíme je v kloubu na dva kusy, osolíme, opepříme a osmažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje, až mají zlatavou barvu a křupavou kůrčičku
2. Máslo necháme ve vyšší pánvičce rozehřát, přidáme tabasco a vinný ocet, dobře promícháme a nalijeme na osmažená křídla
3. Připravíme si sýrový dip; zakysanou smetanu smícháme s nastrouhaným sýrem a ochutíme solí i pepřem
4. Horká křidélka podáváme s připraveným dipem.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz