Bylinkové Mojito
Jedna z variant Mojita.
Doba přípravy 5 minut
Ingredience
0,4 cl | rumu Bacardi (bílý) |
5 ks | lístků bazalky |
1 ks | limetky |
3 lžičky | třtinového cukru |
soda | |
několik kostek ledu | |
vysoká silnostěnná sklenice 0,4 l | |
míchátko | |
brčko |
Postup
1. Na dno sklenice nasypeme cukr
2. Rozdrceným ledem (tříšťí) naplníme sklenici do dvou třetin
3. Do tříště vpravíme několik lístků bazalky
4. Zalijeme rumem
5. Zastříkneme šťávou ze dvou půlek plátku limetky a vhodíme i s kůrkou do nápoje, pak přihodíme další plátek limetky (přepůlený)
6. Zalijeme sodou
7. Do tříště zapíchneme brčko s míchátkem
8. Zdobíme plátkem limetky.
Doporučení:
Aby jste si Mojito vychutnali, musíte nechat třtinový cukr důkladně rozpustit a mícháním narušit lístky bazalky.
Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/