Caesar salát s kuřecím masem

Listy římského salátu servírované s lahodným dresingem, tranšírovaným kuřecím prsíčkem, bylinkovými krutony a hoblinkami parmazánu.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Doba přípravy 45 minut + den marinování kuřecího masa

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
600 g listy římského salátu
400 g kuřecích prsou
4 ks plátky toustového chleba
  panenský olivový olej
  drcený zelený pepř
  sůl
  Na dresink:
100 ml majonézy
25 ml smetany 31 %
50 g parmazánu
1 lžíce hrubozrnné hořčice (např. Bornier)
1 ks sušeného rajčátka
1 ks stroužek česneku
1 ks plátek ančovičky

 

 

Postup

 

1. Kuřecí prsa okořeníme pepřem, potřeme olivovým olejem a necháme marinovat v
chladničce alespoň přes noc
2. Marinovaná kuřecí prsa osolíme a zprudka opečeme na rozpálené pánvi z každé
strany 2 minuty, přendáme na plech s mřížkou a necháme dopékat v troubě na teplotu
80 až 120 °C přibližně 30 minut
3. Toustový chleba zbavený kůrek nakrájíme na čtverečky, které pokapeme olivovým
olejem a posolíme, rozložíme je na plech a pečeme na 120 °C cca 25 minut
4. Majonézu, parmazán, ančovičku, smetanu, hrubozrnnou hořčici, česnek,
sušené rajčátko dáme společně do úzké vyšší nádoby a s pomocí ponorného mixéru
vytvoříme Caesar dresink, podle potřeby dosolíme
5. Opláchnuté listy římského salátu natrháme na větší kousky, přidáme dresink,
krutonky a vše společně dobře promícháme
6. Na salát nakrájíme kuřecí prsíčko a salát ještě ozdobíme hoblinkami parmazánu.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz